1. Dragi politicieni din Republica Moldova,

    După ce că, deși conduceți țara de mai bine de câțiva ani, nu ați mai făcut nimic pentru Republica Moldova în ultimele luni de Campanie (nu că înainte ar fi făcut ceva bun), astăzi m-am trezit scârbit de circul politic cu Renato Usatîi, un alt pion ieftin într-un joc murdar. Chiar este atât de mult ceea ce vă cerem, noi, cetățenii? Nu vrem decât o Republică puternică. Vrem să putem trăi din munca noastră. Vrem să se termine cu leneșii, cu hoții, cu corupții. Vrem legea să fie lege pentru toți. Vrem să nu ne fie rușine că suntem moldoveni.

    Domnilor politicieni, aveți măcar idee ce e aia a trăi cu adevărat în Republica Moldova? Știți cum e să termini printre primii facultatea, să depui 500 de CV-uri și să nu te sune nimeni, pentru că nu sunt locuri libere? Sau cei care te sună să nu-ți poată oferi mai mult de 100 de dolari? Știți cum e să ai două variante: fie să pleci în străinătate și să fii umilit, fie să rămâi în țară și să locuiești cu părinții, pentru că nu ai alte posibilități...și să fii umilit de societate?

    Știți cum e să trăiești într-o țară în care ar trebui să lucrez aproximativ 300 de luni pentru a-ți putea permite cumpărarea unui imobil? Cu ce, Doamne iartă-mă, să ne luăm apartament și de unde să ne plătim apoi comunalele? Știți că ați promis sute de mii de locuri de muncă, dar rata șomajului crește zilnic? Știți cum e să ai prieteni plecați la muncă afară, singuri în țara altora și cărora li se stinge vocea pe zi ce trece? Știți cum este să fii unul dintre oamenii care plânge la vamă atunci când părăsește țara deoarece realizează că niciodată nu va putea trăi acasă? Știți că ne nenorociți viitorul?!

    NU ȘTIȚI! Așa că nu ne spuneți nouă de încredere, viitor sau suferință, că dumneavoastră vă e comod, plângeți într-o vilă încălzită, îmbrăcați în haine de bumbac și lână, mâncați caviar și fazan umplut, vă plimbați cu o mașină scumpă în timp ce țara plănge dezorientați pe străzi, îmbrăcați în plastic chinezesc, murind de frig, neștiind ce vom mânca mâine! Să vă fie rușine că vă credeți toți președinți înainte de alegeri!

    Începând cu 30 noiembrie nu vă cerem să nu furați. Nu, știm mult prea bine că oricum doar la asta vă este gândul, că de altfel nu ați fi la putere. Vă cerem să furați mai puțin! Imaginați-vă câte ați putea crea în Republica Moldova dacă ați fura doar jumătate din ceea ce furați. Imaginați-vă cât de mult ar înseamna această schimbare, dacă în următorii 4 ani Moldova ar trece printr-o transformare uriașă. Cât de fericită ar fi populația și cât de mulți oameni v-ar vota la următoarele alegeri din simplul motiv că ați făcut ceva. Orice. Asta vă cerem, dragi politicieni. Din 30 noiembri nu vă cerem să opriți corupția, nu vă cerem să încetați să furați, nu vă cerem să nu faceți ceea ce vă definește în acest regim murdar, ci vă cerem un singur lucru – furați mai puțin!

    Cu stimă și respect,

    Anton Mocanu – administrator Muligambia.com